Vårt nya telefonsystem från och med 31 juli 2020

Hej alla kära vårdnadshavare för barn på Förskolan Alsalam (avdelningen Haga och Jasmine)!

Hoppas att ni tillsammans med våra elever har njutit och fortsätter njuta av sommaren och semestern fram till skolstart!

Enligt reviderad läroplan för förskolan, Lpfö 18. Läroplanen gäller från den 1 juli 2019.

2.4 Förskola och hem

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnen ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen”.

För att säkerställa och rättssäkra kommunikationen mellan vårdnadshavare och Förskolan Alsalam har Skandinaviska stiftelsen för utbildning (SSFU) installerat numera ett nytt, digitalt telefonsystem som ska underlätta kontakten mellan oss personal på förskolan och er som vårdnadshavare. Från och med måndagen 27 juli 2020 ska ni använda er av de nya, nedan bifogade, telefonnummer för att ringa till förskolan. Telefonnummer är direkt kopplade till personal och förskolans alla enheter.

Förskolans gamla telefonnummer, 019–123 146 och 019-122146 kommer därmed inte vara i bruk från och med fredag den 31 juli 2020.

Information

När förskolans personal ringer er vårdnadshavare kommer enhetens eller personalens telefonnummer att synas på er mobiltelefon. Detta kommer underlätta för er så ni enkelt kan ringa tillbaka om ni har missat samtalet. Detta säkerställer och garanterar god kontakt mellan förskollärare och vårdnadshavare på Förskolan Alsalam. Det kan därmed vara bra att du sparar de telefonnummer som är viktiga för dig i din personliga telefon för att snabbt kunna veta vem som ringer. Notera att förskolans telefonlista med alla telefonnummer finns på www.alsalam-forskolan.se hemsida (https://alsalam-forskolan.se/kontakta-oss/) från och med 31 juli 2020. Observera att det nya telefonsystemet endast är avsatt för telefonsamtal, inte SMS. Ni kan heller inte spela in röstmeddelande.

Vi vill även passa på att uppmärksamma att sjukanmälan alltid ska ske via Unikum. Vi tar inte emot eller godkänner sjukanmälan utförda via SMS eller telefonsamtal.

Öppettider telefonsystem

Många av förskolans personal är nu på semester och är inte tillbaka förrän 3 augusti 2020. Vid frågor eller funderingar innan den 3 augusti, var vänlig och ring till avdelningen där ditt barn går eller till expeditionen. Öppettiderna för telefonsystemet är alla helgfria vardagar (mån-fre) kl. 06.30-18.30. Notera att personalen på förskolan inte kan gå ifrån sin undervisning i barngruppen för att svara på era samtal. Se därför till att ringa när förskolläraren ni vill kontakta inte har undervisning. vilket ni kan se på era barns undervisningsscheman på Unikum.

Transporttjänsten

Vid frågor eller funderingar som berör transporttjänsten ska ni ringa till bifogat telefonnummer 0790684262

Hur ni går till väga:

Exempel 1:

Om du vill komma i kontakt med Förskolan Alsalams rektor, ringer du till 0707427293.

Exempel 2:

Om du vill komma i kontakt med förskollärarna i Lilla Björn-Haga (1–2 år) ska du ringa direkt till avdelningen på numret 0790684263.