Avdelning Jasmine: Programmering

Vi jobbar med programmering på Förskolan Alsalam avdelning Jasmine , vi använder oss utav en blubot som barnen får trycka på knapparna som består utav pilar för att bestämma till vilken form den skall åka.

Syftet var att varje barn skulle få samarbeta med varandra för att lösa problemet vart roboten ska och vad heter alla dess former? Barnen fick prata om de olika matematiska begrepp, de fick räkna hur många steg de behöver åka,till vilken form ska de till, ska de svänga vänster eller höger?

Barnen samarbetade och kommunicerade  väldigt bra mellan varandra och de hjälpte varandra med att bestämma till vilken form roboten ska till, de räknade även hur många steg som behövs för att komma till formen.

Vår läroplan är ledande i alla aktiviteter vi gör på förskolan, vi arbetar alltid efter att våra barn når så långt som möjligt ska nå de nationella målen, vi strävar efter att alltid ha roligt och lärande aktiviteter tillsammans varje dag när vi stiger in på förskolan, eftersom på så sätt ges alla individer bättre förutsättningar för lärande och utveckling.

Avdelning Jasmine / Stora björn

Adisa Haskovic & Ameera Altobasi

Hälsningar Förskolan Alsalam med kunskap, kärlek och fred.