Alfabetet

Denna vecka jobbar vi med alfabetet. I måndags har barnen skapat första bokstaven i sitt namn med hjälp av lera och tändstickor och tisdagen har vi letat efter bokstäver som har rymt hemifrån ute på förskolans gård. Pedagogerna presenterade först några av alfabetets ”hus” men när vi knackade på hos var dem inte hemma och barnen fick ge sig ut och leta bokstäverna på olika ställen på gården. Bokstäverna hade gömt sig lite varstans på gården exempel gömde S sig i sand, H i hus osv och barnen hittade alla och förstod varför bokstäverna var där de var. Idag onsdag gav vi oss ut till skogen där barnen delades i små grupper och varje grupp fick en vokal att leta efter i skogen samt någonting som börjar med det vokalen, Väldig rolig och uppskattad aktivitet blev den.